CPO AMSTELKWARTIER

CPO AMSTELKWARTIER

Collectief Particulier opdrachtgeverschap (CPO)- project

KAVEL 18-19:

Blok 18-19 een CPO-ontwikkeling voor 6 gestapelde woningen en een stallingsgarage in het Amstelkwartier.

Het Amstelkwartier is een nieuwe woonwijk op het terrein van de voormalige Zuidergasfabriek. Dit verleden is een inspiratie geweest voor de ruimtelijke vormgeving en de architectuur.

Situatie

In de punt van een groot stedelijk blok (minimaal 8 lagen) in het Amstelkwartier is blok 18-19 gesitueerd. Hierdoor zijn de achter- tuinen klein en donker (op het noorden)

Om voor gezinnen zo optimaal mogelijke, duurzame, ruimtelijk interessante, gezinswoningen te creƫren bestaat de voorgevel uit een raster van metselwerkpenanten met een glazen invulling en hebben alle woningen een goede buitenruimte georiƫnteerd op de zon.

In nauwe samenwerking met architect, installateur, constructeur de toekomstige bewoners werden gestapelde gezinswoningen ontworpen.

Door slim ruimtegebruik en het constructief koppelen van de twee kavels is een ontsluitingssysteem bedacht waarbij geen twee extra trappenhuizen gerealiseerd hoeven te worden.

Hierdoor is het mogelijk geworden om op een relatief kleine, donkere kavel toch 2 grote lichte woningen en een kleiner appartement te realiseren.

 

Info